1K
2022-09-13 176 浏览
#铜锣湾 @deerliciouspudding🥲天下没有不散的筵席! 近年食大量散水饼, 有伤感的🥲有开心的🤗! 是日陪朋友买散水饼, 才发现原来 #呦呦鹿鸣布丁烧 开咗喺铜锣湾, 仲出咗散水饼系列, 开心的告别礼物🎁, 好过普通西饼好多啰! 💃朋友预订订制版布丁烧散水饼, 我就梗系慢慢拣返2个布丁烧, 返屋企慢慢叹啦! 🤤我购当日有6款味道, 我爱忘忧唂布丁烧 及 100%日本小山圆低糖抹茶布丁烧! 🥰每款烧上不同的图案, 好可爱啊! 💫贴心的有介绍该如何倒出布丁烧! 先拿起布丁杯摇一摇, 将焦糖摇上到四边都见到, 再轻轻搓一搓个杯边, 倒转倒落店主提供的纸碟, 食得!🍮亲手试验容易脱模, 层次分明, 味道超香浓, 入口柔软幼滑, 味道浓郁, 有蛋糕感之余好绵密, 入口不太甜, 焦糖酱不会腻, 抺茶及朱古力都不会苦, 入口甘香, 一试难忘! 📱无去舖头影低张教学指南唔紧要, 因为纸袋上有 QR Code , 扫一扫都睇得到! 🍮店员话旺角 T.O.P. 店搬咗去地舖, 面向港铁B4出口, 下次去旺角再买!
#铜锣湾 @deerliciouspudding

🥰每款烧上不同的图案, 好可爱啊!

外卖自取