2022-01-15
今日好想食拉面,于是就去咗上环缘屋食~~~我系虾汤底爱好者^^见佢个味增虾拉面系人气推介就一于试吓啦!!味噌虾拉面- 汤底非常浓郁^^眼见好多樱花虾但系冇乜虾味😣😣糖心蛋系正常好食~~叉烧普普通通啦,多两块会更好~😇值得一赞嘅系佢嘅面底有得拣软硬度~咁啱我篇好偏硬嘅面底,所以好自然咁拣咗硬底🥰🥰真系觉得硬底好食好多^^但系食食吓好搞笑嘅系有啲面仲未煮开,仲系一旧面痴埋🤣😅😅😅 呢度可能扣咗少少分~但用返筷子撩吓佢都冇咩问题嘅~⬇️跟住都嗌咗个火灸味增虾拉面~呢个贵味噌虾拉面$10,但系火灸过嘅味增汤果然香口好多🤪味道亦都更加有层次感😻 ⬇️小食嗌左芝士年糕~~ 芝士年糕嚟到𠮶阵系微暖嘅,本来期待入边啲芝士系流心,现实系都有少少流心嘅,可能系因为微暖嘅关系啦 但系成个年糕都有咬口系好食嘅,亦都有芝士香味推介‼️‼️
跟住都嗌咗个火灸味增虾拉面~
小食嗌左芝士年糕~~
但系成个年糕都有咬口系好食嘅,亦都有芝士香味
推介‼️‼️