2024-11-11
最近去维港汇探朋友,然后一齐去左楼下一间好有特色嘅韩式小清新餐厅,佢哋以济洲甜橘为主题,整个环境都好靓!🤭🤭好合适「打卡」📷📷入到去,墙身用咗橘色同白色搭配,仲有啲可爱嘅橘子装饰,感觉好似行入咗一个果园,真系好舒服。😍😍我哋首先试咗😆芦笋蟹肉饭卷,呢个饭卷包住新鲜嘅芦笋同蟹肉,口感好清脆,蟹肉味道亦都鲜美,配合嘅酱汁非常好味,食落去一点都唔油腻,真系好适合炎热的天气!🤭跟住嚟嘅系济洲甜橘无骨炸鸡半份😬😬,呢个炸鸡真系好正!外面炸得金黄酥脆,里面肉质嫩滑,橘味酱汁酸酸甜甜,仲有搭配嘅甘薯薯条,香脆可口,食完真系想再叫多一份!🥰😋然后系😉啖啖蟹肉千层面😉呢道菜每一层都夹住满满嘅蟹肉,白酱浓郁,食落去真系好满足,蟹肉鲜味喺口中爆发,绝对值得一试。👍🏻甜品方面,我哋点咗😏黑白熊猫造型Oreo蛋糕卷,外形可爱,味道亦好好,Oreo嘅香味同奶油嘅甜度完美结合,食落去松软,真系好享受。🙂↔️🙂↔️🙌🏻最后,饮品方面,我试咗😊香印提子奶盖绿茶🙌🏻味道清新,奶盖滑顺,绿茶嘅清香好适合搭配;而😘济洲甜橘乳酪😋则酸酸甜甜,饮完之后心情更加愉快。👍🏻🤭总括来讲,呢间餐厅无论系装修定系食物,都非常有心思,系一个
总括来讲,呢间餐厅无论系装修定系食物,都非常有心思,系一个值得再访嘅好地方!如果你钟意韩式小清新嘅风格,记得嚟试下!😏😏👍🏻