2018-07-14 1715 浏览
今日去咗登龙街,黎左永光中心,成栋都系食肆,原因系老公话要食盛八,但系我搞错去左胜八, 点知有大发现。环境舒适午市套餐有好多种配搭,任君选择。每款都有前菜沙律汤品甜品。店员态度好亲切欣勤,会不停帮我地加水。沙律新鲜,啲菜一啲苦味都冇,南瓜微甜,面豉汤不过不失。可以俾我自制一口寿司,如下图。鱼子腌制过,咸咸地配啲碎腩,带起佢嘅鲜味,最特别系啲饭,除咗系用珍珠米之外,醋嘅分量适中,而且啲饭系摊凉咗,唔会有一pat嘅感觉。海胆有鲜味,入口即溶, 带子大粒雪白又甜美, 甜虾大大只新鲜,有弹牙嘅感觉。 以上两款菜式都有一片青柠,青柠简直可以将所有嘅食材嘅鲜味再提升去另一个层次。呢个真系要俾掌声, 首先蒜片炸得好香脆,其次系佢一啲葱粒嘅香味,继而加左秘制嘅酱油,跟住去到主角就系鹅肝,煎得有少少微㶶边嘅感觉,但系又带脆, 油份充足, 配埋珍珠米,简直系无敌呀!再黎就系精彩嘅一部分, 胜八便当, 摆设好精美, 体验到店长认真、细致、追求完美嘅态度。 我哋由右下角𠮶款食到去左上角。 一个平平无奇嘅豆腐都可以好有味道, 入口觉得豆腐好滑, 配咗有蟹膏嘅蟹肉, 再有一啲腌制过嘅鱼子。三文鱼腩系厚切,好新鲜,

环境舒适

午市套餐有好多种配搭,任君选择。每款都有前菜沙律汤品甜品
店员态度好亲切欣勤,会不停帮我地加水。

沙律新鲜,啲菜一啲苦味都冇,南瓜微甜,面豉汤不过不失。
碎葱吞拿鱼腩三文鱼籽丼
可以俾我自制一口寿司,如下图。

带子甜虾海胆丼
鹅肝丼
胜八便当
我哋由右下角𠮶款食到去左上角。
三文鱼腩系厚切,好新鲜,油份充足。
鲭鱼烧得啱啱好,腌制嘅咸度亦都唔会过咸,好好味。点啲酱油加少少萝卜蓉,更加带出咗鲭鱼鲜味。
个蛋甜甜地。
炸鸡唔错! 脆浆厚薄适中,有三种味道:
1.唔点已经觉得啲鸡好嫩滑,有味道。
2.点左沙律酱都觉得好好食。
3.点佢特制嘅酱汁酸酸甜甜,落左佢觉得更加惊喜万分。
牛肉过得去啦!
甜品系芝麻雪糕

店员话晚餐会有时令海鲜,会挂唒牌出黎。
2018-07-14
鹅肝丼