2019-06-11 111 浏览
讲起濑粉,大家都应该唔会陌生,成世人点都食过下。坊间好似冇乜餐厅主打濑粉,今次就介绍下尼间打正旗号卖濑粉嘅餐厅。平时嘅粉面店,座位都比较挤逼。尼间餐厅就相反,座位好阔落,坐得舒服。舖面光猛,再配合简约嘅装修,比一般粉面店少一份焗促嘅感觉。食物选择好多,好难拣!唯有拣样最多𩠌嘅大大碗鲜制濑粉,咁就样样都可以试到😂再加左碟唔系间间粉面店有嘅白灼鹅肠同酥炸鸡翼。上菜速度一般,可能系同鲜制濑粉有关?🤔大大碗鲜制濑粉真系大大碗,两个人食都绰绰有余!入面包罗万有,有肥牛、水饺,猪润等等。其中我对猪润、鱼皮饺同猪肉嘅印象比较深刻。鱼皮饺味道鲜美,外皮有咬口,馅料丰富。猪肉用上猪腩肉,餣得入味。猪润厚身,入口滑溜,冇腥味。坊间好味嘅猪润买少见少,喺尼度食到真系幸运!酥炸鸡翼上枱热辣辣!外皮炸得酥脆,内里仲有肉汁,要小心辣咀!白灼鹅肠就有少少令人失望...份量唔算多,当小食就还好嘅。鹅肠够厚身,够爽口,可惜油脂唔够丰富,冇鹅膻味,严格尼讲系淡味得滞。好彩附上嘅葱油好惹味,一齐食就比较好啲。整体尼讲,尼间餐厅系水准之上,可以一试!

上菜速度一般,可能系同鲜制濑粉有关?🤔

炸鸡翼上枱热辣辣!外皮炸得酥脆,内里仲有肉汁,要小心辣咀!

整体尼讲,尼间餐厅系水准之上,可以一试!