2016-04-22 2625 浏览
「三六九」一定是老牌上海馆的表表者,都喺湾仔骆克道附近经营左好多年~ 第二次来吃,又坐同一张枱。每次黎亲呢度食饭都系好多人好迫,啲侍应都好忙做到冇停手。唔知系因为太忙定点,侍应嘅待客态度同服务态度都唔太好,见到其中一个侍应好冇礼貌咁同隔离枱嘅客人讲嘢,例如叫佢乜嘢有得食就食啦。讲返我哋今次叫咗一个狮子头客饭同埋一个排骨汤面,佢哋会送返一碗汤,今次个汤系青红萝卜煲得唔差。到啲食物上枱嘅时候,卖相就一般,不过佢哋个客饭唔知系咪见我哋有两个人就俾咗两碗饭。狮子头客饭味道比较清淡唔会话做得太重味,啲肉做得都实,唔会好一夹就散左,啲猪肉都几腍,整体几好味。另外讲返个排骨,炸咗出嚟都几酥脆,但肉身唔会话太好食,普普通通。不过整体嚟讲作为上海餐馆,食物选择都算好多,下次都会再嚟试吓其他唔同选择。

排骨汤面
狮子头菜饭