2020-07-04 358 浏览
夜晚为左唔好食得甘heavy,于是就揾中餐食。见呢间有浸时蔬拣,又唔太贵,就拣左呢间。我地两个人叫左两个小菜,一个小食。小食叫左个芥末云耳,小菜就叫左个Xo酱豆腐牛肉煲同金银蛋浸时蔬。芥末云耳($48),芥末味唔系好出,但个云耳系爽口嘅。有小小辣,都几开胃,份量都唔算小。Xo酱豆腐牛肉煲($88)好浓味,XO酱味唔太出,豆腐个皮硬硬地入面几软滑,不过个牛好松,咬落去除左调味料都唔系好食得出牛味。不过都大份,好足料。时蔬有几种菜可以拣,我地就拣左苋菜。金银蛋浸时蔬个汤好浓,有小小似芡,蛋同免治肉都多,虽然觉得啲免治猪肉有小小肥,但我觉得整体都唔错。最后,餐厅话有糖水送,系雪耳炖木瓜。总括黎讲,我觉得性格比都高,而且食完唔觉好口渴,应该都无咩味精嘅。真系煮家饭甘嘅feel。

我地两个人叫左两个小菜,一个小食。
小食叫左个芥末云耳,小菜就叫左个
Xo酱豆腐牛肉煲同金银蛋浸时蔬。

最后,餐厅话有糖水送,系雪耳炖木瓜。

2020-07-03