2022-05-10 1094 浏览
新景园经常都大排长笼,今次终于决定排队一试!咖喱猪扒饭同干炒牛河都系呢到嘅招牌,差唔多每台都有叫,不过8点入座已经无晒干炒牛河同大部分炒野😢 所以最后叫咗猪扒饭同一个晚市小菜套餐,到咗8点半更卖晒大部分野提早休息😯😯•🥢 咖喱猪扒饭 $88咖喱猪扒即叫即炸,食嘅时候热辣辣,唔会好油,可能因为无厚厚嘅炸皮,食落都唔会太热气/有𠝹口嘅感觉~猪扒厚薄适中,未算嫩滑但都唔嚡,而且都好多块!咖喱就系茶餐厅嘅港式咖喱,有少少辣,椰奶味几重,入面仲有两旧薯仔,咖喱表面有少少红油但唔算多,呢个咖喱无论系捞饭定配猪扒都好夹!老实讲$88一个猪扒饭系偏贵,但呢个份量加味道系可以接受!难怪排咁长龙~•🥢 沙爹鱼柳煲 $95因为无晒炒野,所以拣咗一个晚餐set,包老火靓汤同灼青菜,老火汤系雪耳汤,偏咸咗少少😢灼菜芯好淋~沙爹鱼柳煲一上枱嘅时候仲滚紧!鱼柳炸过再煮落煲到,鱼柳好大块而且好多,另外仲配咗好青椒、洋葱、菠萝同粉丝,沙爹都系偏浓味,单食有啲咸,同埋本身呢个煲除咗粉丝都有配一碗饭,淀粉质十足😂 不过沙爹配饭就无咁咸啦😛

🥢 咖喱猪扒饭 $88

🥢 沙爹鱼柳煲 $95