2022-11-26
平日lunch时间湾仔呢喇沙店keep住排队,咁岩系附近就入黎试试😌店舖款色唔多 只有三款面,分别系虾面,汤喇沙同干喇沙,而3款价钱都系$98,而且可以免费添加面底🫄🏻 照顾哂大食同细食人士既份量👍🏻今次就试左娘惹浓厚喇沙,佢系用粗米粉,加上椰子和鸡做成既喇沙汤底,味道相当浓郁,饮落会感受到椰香再加微辣既味道,而𩠌菜都有好多款包括虾、鱼饼、鸡丝、鸡蛋、豆卜同豆芽,口感非常丰富!而我觉得最出色既系呢度既💚咖央多士 ($38)一份有四块,非常香脆,而且佢既咖央酱系厚厚咁夹系多士入面,平时坊间既咖央多士,通常都系剩好薄既一层酱系多士上,而Rempah既咖央,系令到一咬落多士时候咖央酱就会系四周涌出,份量相当足,咖央味道好浓郁🤤 暂时香港食过最好食,大推!除左食物味道出众,装修环境别具一格,舒适明亮,喇沙爱好者就快d黎Rempah 试下啦✨Rempah Noodles (湾仔)📍湾仔轩尼诗道18号地舖
而我觉得最出色既系呢度既
💚咖央多士 ($38)
Rempah Noodles (湾仔)
📍湾仔轩尼诗道18号地舖