2021-12-15
Ouiii。WeeeEat - 湾仔伪一天台湾文青- 尚青商号🍜 🌗Dinner望穿秋水之终于食到你啦😍! 上次weekend lunch time 黎既时间超多人, 排队排到落门口(由1 楼经楼梯排到落地下)🥺 今次拣岩时间, 六点前就去到😎 终于唔洗等位就入得😭😭~ 👱🏼♀️半筋半肉牛肉面(红烧汤底)$78佢d 面系手工面黎, 汤底有三种选择, 我选择咗既红烧口味非常入味, 亦唔会太重口味🤤 牛肉同牛筋份量都算多, 再加埋d 配菜真系超开胃, 食到唔想停😭👱🏼♀️香菇鲁肉饭 $52比较失望既一道菜😢 入味啲会更加好🤭👱🏼♀️椒盐炸排骨 $28抵食之选🤑 肉质很软熟, 表皮非常松脆, 再加上椒盐粉,好幸福喔🤩👱🏼♀️冬瓜茶 (冻)$20不可选择甜度, 但好少饮甜野既我都觉得甜度适中🤠👱🏼♀️台湾香肠 Free 😍因为佢地系荃湾开左分店, 每台都会送一人一条台湾香肠。 好香口, 全晚至爱😚佢由门口开始嘅装修已经好特别, 有卖台湾既杂货同埋食品,打卡一流, 真系当自己去左转台湾🤩 可惜食完又要回到现实😢~ ❗️只能付现金喔~💰人均大约$100快速搜寻𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝐨𝐮𝐢𝐠𝐨_𝐟𝐨𝐨𝐝𝐅𝐨𝐨𝐝
🌗Dinner
👱🏼♀️半筋半肉牛肉面(红烧汤底)$78
👱🏼♀️香菇鲁肉饭 $52
比较失望既一道菜😢 入味啲会更加好🤭
👱🏼♀️椒盐炸排骨 $28
👱🏼♀️冬瓜茶 (冻)$20
不可选择甜度, 但好少饮甜野既我都觉得甜度适中🤠
👱🏼♀️台湾香肠 Free 😍
❗️只能付现金喔~
💰人均大约$100
快速搜寻
𝐅𝐨𝐨𝐝: 𝐨𝐮𝐢𝐠𝐨_𝐟𝐨𝐨𝐝
𝐅𝐨𝐨𝐝 + 𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞: 𝐨𝐮𝐢𝐠𝐨_𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭/地区
💕Follow and Share to your friendsssss~
#ouigo_food #ouigo_wanchai #ouigo_湾仔 #湾仔美食 #wanchai #湾仔 #hongkongfoodie #hongkongfood #explore #foodislife #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover