2025-01-29
The Corner Coffee,位于湾仔天桥旁,望住人来人往既繁华闹市,跟店内悠闲既环境,真系有种偷得浮生半日闲既感觉。餐牌提供多款西日主菜、汉堡、薄饼、沙律、手冲咖啡、果汁,仲有期间限定Bagel和自家手制蛋糕。澳洲和牛芝士汉堡配黑松露薯条:汉堡份量啱啱好,澳洲和牛口感扎实又多肉汁,包身又香又松软,配埋浓香既芝士、爽脆既生菜和番茄,真系咬一啖已经好满足。照烧鸡扒蛋汉堡配沙律:鸡扒煎得刚刚好,外脆内嫩,入口Juicy,鲜嫩唔油腻,配上芝士和蛋,整体口感丰富。港式经典格仔饼配Milk Top雪糕:格仔饼非常香脆,蛋香十足,配上一球雪糕,仲有好多花生和干果碎,跟格仔饼味道好夹。手冲咖啡(蜜瓜冰淇淋味):这款手冲咖啡用哥伦比亚咖啡豆,带浆果既香气,刚冲起仲热既时候,苦味会较浓,香醇既余韵停留在口腔中,令我回味无穷。柚子梳打:酸酸甜甜,入面有片无花果,索晒D柚子梳打,都几好味。总结,可以在这里享受美食和优质咖啡,实在悠闲又写意。
总结,可以在这里享受美食和优质咖啡,实在悠闲又写意。