2023-09-10 23 浏览
去完会展睇展览,谂住系湾仔揾食😀无意发现依间汉堡包小店😆成间店舖绿色好抢眼,门面好细,得几张枱,点知原来楼上仲有一层🤣🍴 经典汉堡 $75📝评分: 7/10一睇个横切面就知好多材料系入面,而且颜色好丰富,增加食欲🤭虽然系最平嘅一个汉堡,但一d都唔马虎。酸种面包烘过表面微脆,而且带有牛油香😁汉堡牛肉虽有小小松散,但肉味几浓亦有肉汁,配上洋葱、青瓜、蕃茄,菜等配料,丰富得黎都几好食😬🍴 松露酱汉堡 $115📝评分: 9/10松露酱汉堡嘅面包一样系烘过,表面微脆,配上6安士嘅安格斯牛腩肉、芝士、炒本菇,蕃茄,菜同松露酱mix埋一齐,成件事就禁形容都知有几丰富😊 松露酱味道好突出,所以食落好满足,不过去到尾段就觉得有少少腻了😂 但值得推介俾钟意食松露同菇嘅朋友👍🏻🍴 脆薯条 $35📝评分: 7/10有四款酱汁可以简: BBQ 酱/ 蜜糖芥末酱/黑胡椒酱/香料粉今次简左蜜糖芥末酱,味道正正常常,薯条形状比较粗身,口感比较厚实,而且新鲜炸起,所以热辣辣好香好脆☺️整体来讲,下次经过湾仔会想再去,份量都多,汉堡质素亦唔错😬

🍴 经典汉堡 $75
📝评分: 7/10

🍴 松露酱汉堡 $115
📝评分: 9/10

🍴 脆薯条 $35
📝评分: 7/10

整体来讲,下次经过湾仔会想再去,份量都多,汉堡质素亦唔错😬