2023-03-06
今日带阿妈出嚟食好嘢,湾仔e间扒房我bookmark左好耐,睇中佢地嘅lunch set比dinner平唔少,好评又多就嚟试下~风干熟成美国BRAND BEEF 牛面颊扒配法式忌廉牛油薯蓉 $260本身熟成处理过就已经well done ,无需再嗌几多成熟,出面烧得微焦,内里好有口感,似咬紧好厚嘅牛筋,唔韧但要咬,牛肉味十足;味道ok但个人都系想食返正常牛扒嘅口感多啲😂下次会试其他主厨猪肉发办配法式忌廉牛油薯蓉 $260今日咁岩系十胜猪柳,虽然本身希望系猪胺(因为有其他人介绍过话好),但猪柳都唔差㖞!外皮煎得香脆,7成熟入面保持到Juicy,当然都肉香十足,唯独后期可能旧肉冻咗就开始变韧,不过整体系好食的前菜 (included)印象比较深系凯撒沙律烟肉味几香、南瓜汤就好洁,个块酥饼keep到少少脆总结:扒类质素有保证,系一间我想encore嘅餐厅~甜品我另外加左$60转焦糖炖蛋,但都系偏甜,而且唔够creamy,宁愿系扒上面加钱食其他款色~地址:湾仔交加里7号永成大厦地下A舖评分(5⭐️为最高):环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️ 如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就fo
主厨猪肉发办配法式忌廉牛油薯蓉 $260
前菜 (included)
地址:湾仔交加里7号永成大厦地下A舖
评分(5⭐️为最高):
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~