餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2024-07-26 130 浏览
话说今日约咗朋友去食湾仔龙点心,呢间我都来吃过几次,劲喜欢食豌豆桃子,一个人吃三个也可以🤫下午茶时段,不算太多人,坐得几舒服,平时呢有时去酒楼饮茶,3:15已经last order,试过4:00关灯😂呢间又无落场,又不会赶快要你走龙点点孖宝优惠:豌豆桃子,我觉得呢个必食,几乎每次嚟都叫呢个,外形就好似寿桃包一样,入面系啲豆蓉,不会太甜怀旧烧卖:保留左传统的风味,皮薄馅靓蟹粉菠菜香虾饺:呢个打卡一流,虾饺皮用咗菠菜去整,颜色好碧绿,虾肉好弹牙,上面仲有好多三文鱼籽舖面,几创新脆脆富贵红米肠粉:呢个我觉得几有口感,肠粉包住脆脆炸物,原来有甜豉油,甜酸酱,花生酱可以点鳗鱼荷叶饭:用荷叶已经好香,除咗鳗鱼,里面仲有鸡肉,瘦肉,虾米,菇…. 真系好足料,而且鳗鱼冇乜碎骨👍🏻仲有少少金箔舖在面桂花糕:形状系花嘅设计,闻起来有桂花清香味

怀旧烧卖:保留左传统的风味,皮薄馅靓

桂花糕:形状系花嘅设计,闻起来有桂花清香味

2024-07-24