餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

位于湾仔轩尼诗道嘅❣︎龙点心❣︎系一间主打食新派点心嘅中菜馆,点心全部都好有特色又好味😋👍🏻全部手工制作,原创点心,店内装修充满创新嘅中国风,超推荐比大家🫶🏻❣︎脆脆富贵红米肠❣︎$52⭐️必食推荐😋红米肠做得相当滑溜Q弹👍🏻内馅系鲜虾,猪肉同越南炸网,再配埋3款酱料,好有诚意💚有酸辣,花生同豉油,我最钟意点花生酱,又咸又甜相当惹味👍🏻❣︎蟹粉菠菜香虾饺❣︎$58⭐️必食推荐😋一上枱又绿又橙已经超抢眼😍菠菜皮超滑,大大粒胀卜卜嘅三文鱼籽,入口爆汁,鲜虾弹牙,我到而家都念念不忘👍🏻超创新劲有创意。❣︎怀旧烧卖❣︎$40内馅虾肉同猪肉好鲜味,口感烟韧。❣︎羊肚菌拼牛肉球❣︎$46牛肉球弹牙有牛味,面头有一大块羊肚菌,口感爽嫩,味道清新鲜香。❣︎凤爪拼金钱肚❣︎$46金钱肚酥而不烂,香辣味美,凤爪肉质软腍香口。❣︎黑金流沙包❣︎$40金黄流沙内馅,奶黄甜滑,口感绵密。

❣︎脆脆富贵红米肠❣︎$52

❣︎蟹粉菠菜香虾饺❣︎$58

❣︎怀旧烧卖❣︎$40
内馅虾肉同猪肉好鲜味,口感烟韧。

❣︎羊肚菌拼牛肉球❣︎$46

❣︎凤爪拼金钱肚❣︎$46
金钱肚酥而不烂,香辣味美,凤爪肉质软腍香口。

❣︎黑金流沙包❣︎$40
金黄流沙内馅,奶黄甜滑,口感绵密。

2024-08-30
  • 蟹粉菠菜香虾饺