2022-09-06
今晚同同事去食饭,我地去咗同事推介嘅四川餐厅到食晚餐!𠮶度嘅环境都唔错!座位又大又舒服😌呢度啱晒一班人嚟食饭倾偈😍佢啲嘢食总括嚟讲都几好味😋,但我觉得最值得推介嘅系以下呢几样!💯霸王虾$158 ‼️原只鲜虾拎去炸,口感非常香脆,再连埋花椒,辣椒🌶️同川式调味料一齐拎去炒。鲜虾索晒辣椒嘅味道。非常滋味!💯干锅田鸡$118‼️田鸡炸到好干身,一啲油腻嘅感觉都冇。咬落口肉质鲜嫩。而且非常多汁,再配埋青椒🫑同自家制嘅麻辣油一齐食。好食到停唔到口。呢个值得推介!💯干捞牛肚$68‼️第一次食干捞金钱肚。口感非常腍同爽口!而且煮得非常入味,加埋自家制嘅调味料一齐捞。每旧金钱肚都比辣椒同调味料包裹住。味道非常有层次。超正!💯贵州辣子鸡 $188‼️鸡肉好嫩滑。厨师整到细细粒,一啖一粒,超级方便!鸡嘅味道非常浓郁,加埋唔同嘅辣椒同川式调味料一齐炒。味道辣得黎非常鲜味。好快就俾我哋食晒!