2019-09-06 53 浏览
餐厅分刺身寿司及铁板烧厨师发板,我地拣左$1288 Omakase。十分期待。前菜来了胡麻豆腐,冻冻地,胡麻味又白又浓,加添豆腐香。接著付上南瓜冻汤,冻汤颜色是灯黄色,南瓜味突出。小番茄都好讲究,有金箔在面上,几有高贵感。师傅话呢个时候最啱食早秋刀刺身,平时食开烧秋刀鱼,今次食刺身感觉好特别。跟住有好戏睇,师傅用烟熏整烟熏鲣鱼,有好香嘅烟熏味。睇得又食得。矶煮鲍鱼,我好钟意食,味道几正。然后再上煮物,有茄子及虾,味道清清淡淡,仲有个明太子芋包,入面充满明太子,小小辣辣地。到我最钟意食嘅寿司上场了金目鲷、赤血引、胡麻酱油甘鱼、碎鱿鱼、巨型带子、海螺寿司及酱油拖罗,全部都非常新鲜,高质寿司。烧物有占鱼,几香而且几肥美。估唔到仲有迷你海胆饭,师傅仲俾埋紫菜可以夹住食。仲有海绵鸡蛋,软绵绵几香蛋味。再来鱼汤,清甜。最后有日本蜜瓜及提子,好甜。

前菜来了胡麻豆腐,冻冻地,胡麻味又白又浓,加添豆腐香。

接著付上南瓜冻汤,冻汤颜色是灯黄色,南瓜味突出。

小番茄都好讲究,有金箔在面上,几有高贵感。

到我最钟意食嘅寿司上场了

仲有海绵鸡蛋,软绵绵几香蛋味。再来鱼汤,清甜。

最后有日本蜜瓜及提子,好甜。