2023-06-08
几位同事咁啱都冇带饭,当然要趁机会出去食餐好嘅!湾仔坚信号开咗冇耐,一于午餐试试佢🤪🐽必食🥳秘制猪扒配汤面 $70靓女同事拣男朋友叻,原来拣野食都好有眼光👀猪扒调味好特别,应该落咗秘制调味料。平时嘅猪扒得咸味,但呢度嘅猪扒应该加咗糖腌,食落甜同咸味都好平衡。肉质嫩滑唔会太硬太干,烹调时间控制得好准确。碟野系靓女同事order,但好味到我食到停唔到口,仲食得多过佢😆🥟坚信号生煎包 (2只 )(跟餐)新鲜热辣辣,个底真系金黄香脆㗎💕知唔知点解?因为煎嘅时候会加水干掉底部。入口唔黐牙,发酵面皮厚度岩岩好,皮软脆底!加上肉馅满满、一咬香浓肉汁溢出,juiccccy💦🥟虫草花杞子养生小笼包 (2只 )(跟餐)精心加入多种滋补食材,如虫草花、鸡脾肉等,用杞子点缀,揉合木耳提升口感。补身得黎皮薄馅靓,健康又好味😄🥟灌汤小笼包 (2只 )(跟餐)呈上时都够热。秘制上汤包裹住鲜嫩猪肉,浓汤加肉感,双重享受,食过唔停😻🍜四川担担面 $59传闲担担面系由一位小贩用扁担挑喺膊头上叫卖而有呢个名🧐丰富汤料包括肉碎、花生碎和葱花。花生酱味特别浓郁,中意嘅朋友唔好错过!🐣川味口水鸡配汤面 $78辣汁正常发挥,鸡肉
秘制猪扒配汤面
🐽必食🥳秘制猪扒配汤面 $70
坚信号生煎包 (2只 )
🥟坚信号生煎包 (2只 )(跟餐)
虫草花杞子养生小笼包(2只)
🥟虫草花杞子养生小笼包 (2只 )(跟餐)
灌汤小笼包 (2只)
🥟灌汤小笼包 (2只 )(跟餐)
四川担担面
🍜四川担担面 $59
川味口水鸡配汤面
🐣川味口水鸡配汤面 $78
辣汁正常发挥,鸡肉都几鲜嫩,份量都足够!
凉拌青瓜+泡椒鱼皮
🧫小食(跟餐)
凉拌青瓜好开胃;泡椒鱼皮好有咬口👍🏻
🍵茉香绿茶(冻)(跟餐)
甜度较轻,岩晒食上海浓味野,平衡返味蕾😌
自助落单app 设计方便使用,order后5分钟好快就上菜,仲热辣辣!环境干净企理,系要坐得亲密少少。可能我地嗌咗好多野食,张枱就唔系好够位放,哈哈。仲有厕所,好贴心🥇
胡麻酱五彩冷面
题外话/补充资料: