2023-01-15
朋友喺湾仔返工,我就觉得几爽喇。周围都有咁多好嘢食 ,唔似九龙湾一啲特别都冇😑湾仔区好似所有出名、特别同强势嘅餐厅都会喺附近,又特别多Cafe。呢一间真系啱啱开业仲做紧soft opening , 装修都系简约为主. 门口有啲绿色嘅植物, 如果要拣舒服嘅一定唔系佢! 我哋都系谂住试试佢,食完个晏昼行过嚟饮杯咖啡。我拣咗杯dirty 佢就拣咗piccolo! 永远最终都系我会饮咗佢个杯😅一嚟见到佢杯size细杯啲,精致啲,拉花又靓啲,同埋个口味又真系啱我多啲。我个杯dirty就咖啡浓啲苦啲, 可能冇将杯野搅匀黎饮(听专业人士讲dirty 系唔需要搅匀饮嘅)所以初初饮会比较浓咖啡, 饮到尾就会多番啲奶香味。dirty 系饮佢每一啖都有唔同嘅层次同变化. 新张期间仲有九折同埋可以试佢哋嘅cake ! 虽然系细细旧不过质地都唔错!唔知佢迟啲有啲咩食呢?