2022-02-10
湾仔返工嘅打工仔都一定听过呢间蛋包饭专门店😋每次经过都见到长长嘅人龙,一黎佢系区内都几出名,二黎小店座位有限🥲难得今日时间尚早,未算好多人排队,一于决定排队试吓佢🥰排队嘅时候店员会比定张纸你点餐先,入到去就可以即刻落单☺️见到餐牌都几多选择,主要都系蛋包饭再配以唔同嘅肉同酱汁~见到佢个汉堡扒标榜用和牛整,好似好正咁😳同埋本身钟意食白汁,所以就拣咗忌廉鸡肉+和牛汉堡蛋包饭 ($96)😋坐低交完点餐纸比店员之后,大约等咗五分钟就有嘢食😋嚟到见到个饭嘅卖相好靓🤩蛋包饭嘅两边分别淋咗两款唔同嘅酱汁同配料,睇落真系好似猫猫只眼咁👁讲返味道先,蛋整得好嫩滑,亦都好香蛋味😋配埋饭一齐食好满足😋美中不足嘅系包住嘅只系白饭,而唔系用茄汁煮过嘅饭🙈和牛汉堡食落好香牛肉味,食得出系用靓牛肉整成😛配埋个汁甜甜地几好食😋而忌廉汁都好香滑,同埋几重奶味,配埋鸡肉同蔬菜一齐食个感觉好夹😋不过可惜鸡肉嘅份量唔算多,只系得两三旧鸡🥲Overall嚟讲,呢间嘅蛋包饭都相当出色,难怪咁多人排队,有机会都会想试吓佢其他嘅款式😆不过价钱就略贵少少🙈