喺湾仔附近睇完展览,朋友推介嚟呢到坐吓,佢话试过晏昼嚟觉得好靓好舒服,啲嘢又好食。老实讲话晒都系三十楼,啲景色真系唔错。但因为第二日要返工,所以冇饮到酒,其实有啲可惜,下次夹啱时间有live band再上嚟。‣ 三文鱼子牛油果多士 & 西班牙火腿蕃茄莎莎多士 $128作为一个唔钟意食牛油果嘅人,我都觉得佢个牛油果整得好出色,搭配脆多士食真系一流,真系难得我肯食牛油果。朋友就钟意另一款多士多啲,觉得佢嘅蕃茄莎莎酱整得好出色,而本身火腿嘅咸香都好足,舒服开胃,夏天食一流。‣ 泰式蟹饼 $138泰式蟹饼啲蟹肉绝对唔会敷衍你,真系食到啖啖肉,隐约食到啲葱花嘅味道,就咁食已经觉得好唔错。蘸埋泰式甜酸酱,酸酸地辣辣地就更加开胃了。‣ 日式酱汁京葱炒牛粒 $198牛肉份量都唔少,配埋日式酱汁食落去嘅时候好有屋企嘅感觉。但系令到我觉得最惊喜嘅系佢侧边嘅菇,湿润多汁之余,佢特登煎香咗啲菇,最后我真系一条菇都冇放过。‣ 秘酱烟熏三黄鸡 $268虽然系要等多少少时间,但系值得的,一上枱打开个盒个下只鸡嘅香味就飘晒出嚟。皮烧到焦香,咬落相当脆口,鸡肉好嫩滑。由于本身烧嘅时候已经有酱汁,其实唔使再蘸酱已经好出色
三文鱼子牛油果多士 & 西班牙火腿蕃茄莎莎多士

泰式蟹饼

‣ 泰式蟹饼 $138
日式酱汁京葱炒牛粒

‣ 日式酱汁京葱炒牛粒 $198
秘酱烟熏三黄鸡

‣ 秘酱烟熏三黄鸡 $268
虽然系要等多少少时间,但系值得的,一上枱打开个盒个下只鸡嘅香味就飘晒出嚟。皮烧到焦香,咬落相当脆口,鸡肉好嫩滑。由于本身烧嘅时候已经有酱汁,其实唔使再蘸酱已经好出色。隔离有葱油比你蘸嚟食,加埋葱油之后,鸡肉嘅香味更加升级咗,值得一试。
2024-08-01
三文鱼子牛油果多士 & 西班牙火腿蕃茄莎莎多士