香港最地道既饮食文化一定唔少得冰室😛一𝐃比较怀旧既冰室仲会有埋自家烘焙 每日新鲜出炉面包🥖经过都会闻到香喷喷🥰早几日行完街我地就去左「维港冰室」谂住嗌𩠌食饭🍲🥣木瓜猪骨汤煲得好入味 而且饮落冇味精 又多料👍🏻重点系个汤隔晒油 感觉都健康𝐃🤭每日例汤都唔同 仲有红 白汤可以拣🌽粟米脆脆鱼柳呢样好多地方都有得食 但要整得好食确实不易~呢度既鱼柳炸得够脆之余入面既鱼肉依然好嫩滑 粟米汁亦非常足够 整体份量十足 捞饭一流🫶🏻🥔惹味薯仔牛柳粒牛柳粒份量超多!炒得啱啱好 超香又𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲😋薯仔同牛柳粒都布满黑椒蜜糖🍯汁 真系好惹味 绝对系必叫🌟🦐香葱韭黄虾仁炒蛋鸡蛋炒得好滑溜 虾仁大大只 爽弹又鲜味❣️呢度性价比真系好高 食落冇味精又够大碟 好有屋企既味道🤣我地食完饭之后仲买左佢地自家出炉既脆皮菠萝包同吞拿鱼包返去第二日早餐食 出乎意料隔左一晚食依然好好味😋个包仲系胀卜卜 而且入面既饀都好多❤️

🥣木瓜猪骨汤
木瓜猪骨汤