话说今日同朋友上完西班牙文堂,又攰又肚饿,系学校附近行行下见到有间墨西哥餐厅,墨西哥又系讲西班牙文,最岩就系menú 又系用西班牙文写,岩晒上完堂想show off下既我地🙈餐厅装修几别致,由于系酒吧既关系,所以中间有吧台,食饭既我地就唔坐吧餐,餐台都坐得好舒服,灯光昏暗但别有气氛,其实唔错。饮品方面我就点咗椰汁酒,酒味唔系太浓,反而椰子味好重又够香,非常之正,一般点果酒既人都系唔饮得太烈之人,所以我觉得岩岩好,易入口又好饮,非常唔错。朋友方面,就点咗一杯叫organismo既烈酒,中文翻译我谂系「高潮」挂😆依杯系西班牙文国家好出名既酒,想当年我去秘鲁既时候朋友都强烈推荐俾我,所以难得见到香港有,我都大力推荐俾朋友😌organismo 系俾较烈既酒,但都系好好入口既好酒,朋友话好饮,而且佢系好酒之人,加上难得可以试到异国风情,饮到佢都赞口不绝。食物方面,朋友点咗开心果三文鱼柳,简单系诚意之作,鱼柳又口即融,煎得好香,系我人生食过排名前几既鱼排之一,不过美中不足系份量实在有啲唔够,但真系太好味啦,所以原谅你啦!我点既系猪仔骨,份量超级大份!系大份到食唔晒果种,再加上,餐厅提供大量极邪恶b

我点既系猪仔骨,份量超级大份!系大份到食唔晒果种,再加上,餐厅提供大量极邪恶bbq酱食到我又饱又济,同朋友果个鱼扒分享黎食岩岩好,猪仔骨邪恶大份,鱼排清新,份量唔多,两样野佩合起黎,再加埋两杯饮品,简单系政衣无逢。

不过,美中不足既地方系,餐厅竟然系全英文😭
我苦学多年既西班牙文竟然派唔上用场,落完单我同佢讲咗句¡Gracias!佢都无同我讲返句De Nada😢