2024-08-22 1017 浏览
今日同朋友食饭,想揾间环境好D嘅餐厅,拣左呢间位于铜锣湾恒汇中心顶楼餐厅,有落地大玻璃,可以睇到湾仔跑马地景色,仲可以见到跑马地马场, 楼底高,座位舒服。餐厅可以上一层去天台有个空中花园可以上去影下相,天气无咁热都可以上去饮下野。餐厅食物选择好多,个drink list都好特别,打开会发光咁。泰式青木瓜鲜虾沙律落单嘅时候店员特别提我地有鲜虾,惊客人有海鲜敏感,非常细心。鲜虾爽口弹牙,青木瓜加埋酸汁一齐食,非常开胃,分量都唔少。Cold Cut Platter一上枱已经觉得份量好多,食落肉质柔软,淡淡的甘甜芳香,唔会死咸。慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉阔条面店员介绍呢个系最多人点嘅菜式,牛面肉厚切,啖啖肉好满足,肉质好腍,阔条面软硬度与口感唔错,加埋酱汁食得出有少少芝士,配合得好好。黑松露薯蓉质地好creamy,好重黑松露味,望落好似好细碟,但其实都好多。Kiwi Flip Flop & Blueberry Fizz叫左2杯mocktail味道都唔错,有果味又唔会好甜,好清新。

泰式青木瓜鲜虾沙律
Cold Cut Platter
慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉阔条面
黑松露薯蓉