☕️湾仔大街中嘅休闲cafe☕️-最近同妈妈一齐起湾仔睇展览 睇完就谂住行返去湾仔食个tea🫖 畀我地发现到呢间开喺电车路嘅地铺 仲有木系风格装修 好啱嚟hea吓😳-🍝辣茄酱烟三文鱼海鲜意大利粉 $88本身以为佢只系本本无奇嘅cafe pasta 点知又比到惊喜我🤣 意粉本体都有少少al Dante 而且酱汁调得唔错 仲要好足 所以每一啖都有汁😊 最开心系好多料 烟三文鱼有两大卷 仲有两只虾同两个青口😍-🍳H+ 全日早餐 $88好丰富嘅all day breakfast😎 最classic嘅烟三文鱼 沙律 牛油果 炒蛋同 sour dough呢啲一定唔会少😍 炒蛋虽然唔会好流心 但系蛋味好香😚 最特别系佢有埋冲绳紫芋栗子薯饼 同埋乳酪🥸薯饼因为有紫芋同栗子 所以有淡淡甜味 同一粒一粒嘅粟子碎 我哋差啲想加点🤣 乳酪有杂莓同crumbles 口感好丰富🤓-🥤薄荷青柠梳打 跟餐 +$12好清新嘅感觉 酸酸甜甜再加薄荷 好啱呢排咁热😉-🍦雪糕咖啡 $48Espresso shot好香 佢系行nutty路线 所以苦甜重啲但就酸味较少 同云呢拿雪糕好夹😍 不过个杯有啲难倒 所以差啲搅到成枱都系😅-🧇
☕️湾仔大街中嘅休闲cafe☕️
🍝辣茄酱烟三文鱼海鲜意大利粉 $88

🍳H+ 全日早餐 $88

🥤薄荷青柠梳打 跟餐 +$12
好清新嘅感觉 酸酸甜甜再加薄荷 好啱呢排咁热😉

🍦雪糕咖啡 $48

🧇海盐焦糖爆谷烤香蕉窝夫 $58
本身想叫danish toast 但系好可惜卖哂🥲 所以㨂咗同样都系IG必点嘅窝夫😇 卖相好丰富 好多爆谷 加上焦糖酱同香蕉 配上杂莓同雪糕 系满满嘅幸福感🥰

📍#岛聚
湾仔庄士敦道199号德安楼地舖