2021-05-23
友人介绍呢间文青台湾菜肥蛋俾佢嘅装修惊喜到,有浓浓台湾风味,另外店名「尚青」原来系台语「最新鲜」之意!餐厅分两层,上层供客人享受食物,下层就系售卖台式饮品。上层原来有售买台湾嘅调味料同食材有机会解下思乡之情星期六晏昼三点去,都全场坐满人,两位就等咗大约15分钟,算几快值得一赞系虽然员工非常繁忙,但服务态度依然亲切。💛麻辣鸭血煲一人一锅的鸭血煲简直系肥蛋最爱,可以选择配撘冬粉或者系白饭。上菜时店员会帮忙点燃固态酒精,鸭血煲就会喺你面前烚下烚下个感觉都几得意。🥰台湾鸭血果然冇令人失望,食落去非常之嫩滑,而且冇怪味!煲内另配有香菇贡丸,蜂巢豆腐豆腐吸收晒啲麻辣汤,超级入味! 麻辣鸭血煲汤底辣度刚好,唔会辣到舌头麻晒👅👅一人㶽分量女仔就刚刚好,如果男仔就要另外加小食会饱肚啲啦味道💛💛💛💛💛环境💛💛💛💛服务💛💛💛💛💛卫生💛💛💛💛性价比💛💛💛💛📍尚青商号🤍湾仔兰杜街4号文熙大厦地舖💰人均消费~$100
💛麻辣鸭血煲
🥰台湾鸭血果然冇令人失望,食落去非常之嫩滑,而且冇怪味!
煲内另配有香菇贡丸,蜂巢豆腐豆腐吸收晒啲麻辣汤,超级入味!
味道💛💛💛💛💛
环境💛💛💛💛