2024-11-23 0 浏览
有时去开湾仔街市后面买牛油果,有好几次都经过呢间餐厅!今日比较得闲,就同朋友嚟咗呢间食下午茶!有lunch set至到三点,之后就系单点嘅menu平时泰国餐厅我通常都系食炒金边粉,今次见到干炒猪肉阔河想试吓:开头以为系一般炒河,点知嚟到个河粉质地好烟韧,似粉皮,而且猪肉片份量都好多,炒得又香又惹味,呢个极力推介👍🏻菠萝炒饭 : 卖相已经好吸引,半个菠萝,里面有炒饭有 鸡肉,菠萝,腰果,提子干, 杂菜粒等…配料都好多,炒到好干爽甘香, 米粒分明。 面头洒上肉松, 风味十足。泰式柠檬茶: 小甜嘅柠檬茶百香果芒果沙冰: 呢个用品打卡都好靓,百香果同芒果都几夹, 好香百香果味,酸酸甜甜,几好饮听店员讲消费满400可以系胡忠大厦同合和中心免费泊车3小时

泰式柠檬茶: 小甜嘅柠檬茶

听店员讲消费满400可以系胡忠大厦同合和中心免费泊车3小时