2017-10-15
行过湾仔一条小巷 见到有两间餐厅。其中一间外面系海蓝色既外墙,有个邮筒,感觉几特别,吸引左我同朋友入去。原来呢间咖啡店系以航海做主题,怪不得以海蓝色做主调。店内有好多设计摆设都好有心思 同埋自家制的。墙上既餐牌全部都系手写同自己画,d字好靓喔👍🏻*烟三文鱼火箭菜沙律* 三文鱼好厚好大块,鲜味十足;配埋爽脆新鲜既火箭菜,滋味满分👍🏻健康又好味*芝士糯米酿无骨鸡翼* 好好好好味!无骨鸡翼就食过,不过酿糯米就第一次~原来香脆既炸鸡翼入面有糯米,口感系好丰富,松脆弹牙;加埋芝士既香滑,真系100分。*波士顿龙虾阔条面* 龙虾鲜味唔算凸出,不过肉质肥美,加埋海鲜汁都几吸引👍🏻*柠檬马鞭草茶* 马鞭草第一次听。饮落似香茅味,清清地,闻落好香。食饱之后系店内行下,见到好多得意明信片,我都买左几张送比外国既朋友。食物质素唔错,店内环境舒服,值得推介。
墙上既餐牌全部都系手写同自己画,d字好靓喔👍🏻
食物质素唔错,店内环境舒服,值得推介。