2012-09-18 7433 浏览
我去呢间酒楼都去左好几年,我都系贪去够晒平,平时中午时段一至五特登搭电车黎饮茶都抵过系中环。是日系星期六,冇平日咁多人,一黎到就有位,价钱仲比一至五平左,哈! 哈!我同朋友两个人叫左五款点心都够晒饱,包括韮菜饺,有三件,韮菜馅料清爽,仲有虾、猪肉等,饺皮厚左少少,但有QQ的感觉,仲特价9.8一笼,简直超值。粉菓都系有三件,馅料同韮菜饺有点相似,而且仲好丰富,有花生、猪肉、粉葛等,粉菓皮都系厚左少少,有弹牙的感觉,好满足。炸腐皮卷,有三件,刚刚炸好,非常香脆可口,唔会食到好油腻,而且事先帮我地剪开左一半,容易夹,唔驶一下子成条食,馅料有萝白丝、云耳、腐竹,虾肉等,蘸埋喼汁特别好味,仲更加突出香味添。 山竹牛肉都系有三件,因为我唔食牛肉,朋友自己食晒,佢话都ok! 好味~蒸鲜竹卷,馅料同炸腐皮卷差唔多,朋友点晒两款炸腐皮卷同蒸鲜竹卷,可以比较到唔同煮,一个炸,一个蒸,且好重蚝油味,真系别有丰味,始终我都系钟情于炸腐皮卷多d。

正韮菜饺
正粉菓
正炸腐皮卷
山竹牛肉
,始终我都系钟情于炸腐皮卷多d
正蒸鲜竹卷
2012-08-11