2022-08-29
黎到湾仔想食平嘢,真心推荐呢一间九头鸟米线,地方够大,座位够多,冷气又够。米线平均都系$40左右已经食到一个𩠌,真系超抵!风格有少少似谭仔!汤底有好多选择!麻辣汤米线小辣转薯粉鱼肉春卷,送到黎嘅时候热辣辣仲出紧烟!原来有五条劲多!鱼肉春卷都几弹牙同埋好大嚿!真系觉得好抵食!薯粉系粗薯粉咬口烟韧,可以一试!配料有好多芽菜青葱同埋腐皮。麻辣汤小辣,入口唔算好辣,都有麻痹嘅感觉。重庆麻酸辣米线配牛肉2小辣,我个人觉得都几酸唔算太辣,对比同一个辣度云南酸辣感觉上好似辣少少。落单嘅时候米线拣爽啲!爽啲嘅米线好食好多!份量都几多差少少食唔晒!牛肉大概有6块,肉质唔韧都几香牛肉味!蒜泥白肉(小)超多蒜!钟意食蒜味嘅人真系要试吓,猪肉片大概有5-6块,入口即溶,卷埋啲蒜一齐食真系好正。😋😋😋本身想饮豆浆但系佢冇晒,之后职员同我转咗冻鸯,后尾发现原来餐牌冇嘅🙊🤣两个人食都只系$118,真系好抵!仲要系好食嘅!
汤底有好多选择!
两个人食都只系$118,真系好抵!仲要系好食嘅!