2024-04-07 15 浏览
早排喺会展附近工作,同事话想试吓依一间台湾菜,所以我哋两个就去咗试吓,仲叫咗啲小食share:当中叫set 仲包括有中华沙律+小番薯+ 抹茶蕨饼花雕麻油鸡汤面配珍珠奶茶(冻):花雕酒另上,慢煮鸡卷再配上花雕汤,而且啲面都吸晒花雕酒 ,而且鸡卷好嫩滑,而且一盒有四个,都好足料,至于珍珠奶茶呢珍珠就好弹QQ,同奶茶就好配合红烧牛肉面配芋圆仙草冻(迷你):红烧牛肉炆得好入味,都系有四大旧啲面都吸晒牛肉汤嘅精华,至于萝卜同埋甘笋好甜,至于芋圆仙草冻,份量适中,唔会食得太滞,芋圆QQ蛋弹再配上仙草冻,再加花奶,夏天食简直系正呀!盐酥鸡:盐酥鸡呢就炸得好松脆,而且唔会太干身,肉质鲜嫩,小编忍唔住都食多咗几旧府城虾卷:小编第一次食,感觉都好特别,炸到脆新嘅虾肉卷再加啲蛋黄酱😛

当中叫set 仲包括有中华沙律+小番薯+ 抹茶蕨饼