2021-09-26
前排去咗同喺湾仔番工既朋友食饭,朋友就推介咗位于湾仔天乐里嘅台式餐厅 ,餐厅位置有啲隐蔽,装修都几特别以工业风为主题,座位够寛阔,墙身仲挂上霓虹灯做装饰,感觉几Chill🖤餐厅最近午市晚市85折,外卖8折✨🥩牛三宝牛肉面 $70 见网上唔少人推介佢哋既牛三宝,红烧汤底都几香,牛三宝系牛肚、牛腩、牛𦟌😀小编特别喜爱牛𦟌,牛味都几浓,面质就比较淋身,如果可以硬身啲会更好😊🍜猪软骨麻辣干拌面 $70本身餐牌系跟蕃茄汤,今次就转咗干拌面试吓,拌面都几弹牙,仲有幼细青瓜丝做配料,有助平均番个油腻感,都几好食🫔台湾夜市拼盘 $48另外谂住试多啲唔同小食,拼盘内有花枝丸、路边小香肠、盐酥鸡同炸豆腐🤪炸豆腐几特别,外皮香脆,配埋泰式辣酱酸酸甜甜好开胃🌶🍆秘制小茄子 $35有冇朋友仔同小编一样都钟意食茄子呢?呢个小食值得一试!茄子淋上独有嘅秘制酱汁,加埋肉松一齐食更有口感,食落去都好开胃🍹百香椰果冰茶 +$10 饮落几清新,入面都几多椰果粒,唔算太甜有助解腻🧋珍珠奶茶 (+$10) 奶味较重 珍珠有咬口 小编觉得如果茶味可以浓啲会更好
🥩牛三宝牛肉面 $70
🍜猪软骨麻辣干拌面 $70
🫔台湾夜市拼盘 $48
🍆秘制小茄子 $35
🍹百香椰果冰茶 +$10
饮落几清新,入面都几多椰果粒,唔算太甜有助解腻
🧋珍珠奶茶 (+$10)
奶味较重 珍珠有咬口 小编觉得如果茶味可以浓啲会更好