2024-04-25 311 浏览
星期日假期去咗港岛搭叮叮慢活一翻休息身心兼揾嘢食,去到修顿球场,见到对面有间2层高的餐厅Mr. Crab By the Captain's House,就入去试吓。侍应们都好有礼貌👍🏻餐牌上有三款Brunch set可以拣,因为未食午饭,我哋每人都拣咗$178可以选5款配搭的set,即系我哋可以拣10款嘢食、两款面包或者饭,同埋两杯嘢饮。🍹两杯果茶+意式拖鞋包和意式香草包杯果茶意想不到咁好饮,有少少水果粒,味道似杂果宾治,茶嘅香气十分芬芳。拖鞋包和香草包咸咸香香好好食。🍗10款嘢食,两个黑松露忌廉汤、日式烧汁鸡肉串烧、夏威夷酱渍三文鱼、脆炸鸡翼、黑松露炒蛋、水牛城猪仔髀、慢煮美式猪肋骨、海鲜芝士通心粉,和路易斯安娜迷你蟹饼。🍲黑松露忌廉汤,不得不赞,浓度适中,打碎了的菇菇使忌廉汤感觉更加高贵。🍢日式烧汁鸡肉串烧肉嫩多汁,大大粒好有诚意。🐟夏威夷酱渍三文鱼真的超级开胃,三文鱼沙律菜都非常新鲜。🍗脆炸鸡翼,唔会炸得太热气。🍳黑松露炒蛋又是满分之作,有蛋香。🍖水牛城猪仔髀和慢煮美式猪肋骨,酱汁超浓而且多,够晒入味。🥘海鲜芝士通心粉,中间有少少烧焦金黄色,外脆内软,入面有八爪鱼仔同埋其他海鲜,

侍应们都好有礼貌👍🏻

🍹两杯果茶+意式拖鞋包和意式香草包

🍢日式烧汁鸡肉串烧肉嫩多汁,大大粒好有诚意。

🐟夏威夷酱渍三文鱼真的超级开胃,三文鱼沙律菜都非常新鲜。

🍗脆炸鸡翼,唔会炸得太热气。

🍳黑松露炒蛋又是满分之作,有蛋香。

🍖水牛城猪仔髀和慢煮美式猪肋骨,酱汁超浓而且多,够晒入味。

🥘海鲜芝士通心粉,中间有少少烧焦金黄色,外脆内软,入面有八爪鱼仔同埋其他海鲜,每口都是满满幸福感。

🦀迷你蟹饼有少少似日式可乐饼的感觉,配上酱汁相当可口,绝对可以追加。

🤍餐厅环境优美洁净,食完饭,身心得到充分休息,为假期画上完美句号。
2024-04-21