2024-07-28 663 浏览
呢间cafe感觉好cozy, 比人一种放松嘅感觉😆系烦忙嘅生活都可以短暂慢活一下!🍷Red Wine Braised Short Ribs Risotto 好creamy,冇生米嘅情况,加入蒜蓉,令成个饭好香口✨short ribs 都够腍👍🏼🍳OMELETTE - Avocado & Prawn好少omelette 会有牛油果选择~虾粒爽脆;牛油果软滑~两都好夹!omelette 本身比较厚身,所以食到蛋嘅绵密轻盈感!面包都系香脆;沙律菜已经捞好咗调味👍🏼🍞Mixed Berries French Toast with Ice Cream面包沾满蛋汁再煎香;配上雪糕、糖浆,就成为呢道美味甜品了~如果面包厚身啲会更好😆☕️Tonic Espresso Bomb好正嘅expresso tonic~ 自己将1 shot expresso 放入tonic water~ 杯边沾满砂糖~可以先饮第一啖;之后加入橙汁,可以再饮一啖,有两种感觉~后者更加清新!🍨Iceberg香港比较少见, americano 加云呢拿雪糕,云呢拿味好突出,好似饮紧云呢拿latte咁😋

🍳OMELETTE - Avocado & Prawn

☕️Tonic Espresso Bomb