2022-06-27
餐厅一开张见到网上介绍图,成间都系粉红/紫tone既花花打卡装修已经想黎😚,不过食肉兽既我见到系素食餐厅就有少少却步🤣。呢次趁同事生日就决定lunch过黎试下。一入去已经见到好多浮夸既打卡位😎,空间感十足,仲有少少户外座位。今次我地拣左梳化位,好多毛毛cushion,啱晒寿星影相😌。🔅烟熏粟米条 ($85)粟米条唔会烧到好干,搽左酱好惹味👍🏻,不过略嫌价钱贵左少少。🔅泰式粉丝沙律 ($118)沙律有新猪肉碎、花生、芫茜同泰式酸辣酱,食落酸酸地几开胃。生洋葱几爽口辣辣地唔错。🔅新猪肉酱扁面 ($178)作为一个食肉兽,新猪肉酱都算满足到我食肉既欲望。肉酱同扁意粉份量都唔算少😳。🔅香草牛油炒野菌 ($55)菇炒得几香,唔错。🔅炸番薯条 ($55)番薯条脆脆地,无乜特别。🔅蓬蓬厚松饼 ($118)Pancake落单后要等20min,黎到都几大份,厚得黎又fluffy,唔会成阵风咁,食完都几饱😌。不过staff拎到黎上面旧cream已经跌左落去🤣…好彩另外附有一兜cream/yogurt自己摆返上去🤣,个cream食落有少少蜜糖既甜味。P.S. Order pancake𠮶时话我地系最后一张单
🔅烟熏粟米条 ($85)
🔅泰式粉丝沙律 ($118)
🔅新猪肉酱扁面 ($178)
🔅香草牛油炒野菌 ($55)
菇炒得几香,唔错。
🔅炸番薯条 ($55)
番薯条脆脆地,无乜特别。
🔅蓬蓬厚松饼 ($118)
P.S. Order pancake𠮶时话我地系最后一张单之后唔接pancake😱,其实我地book枱𠮶时已经pre-order埋pancake连hbd msg 😐…好彩staff order得切,最尾仲送个tiramisu补数,不过面头既咖啡粉又多又浓🙈…
💬Menu有标明清楚边啲系keto、gluten free、蛋奶素、全素等,非常方便素食人士👍🏻。整体都ok,素食黎讲价钱大部份都合理,加埋有无数既打卡位,可以一试。