2023-05-25
今日同朋友嚟咗呢一间喺湾仔地铁站附近嘅台湾菜,餐厅位置非常方便,喺地铁站行过去,大概2分钟就到,绝对唔难揾!我哋晚上大概6:00到达,人流都唔算太多,可能因为早嘅关系!今次比较推介嘅嘢食有炸猪扒肉燥饭,由于唔系好肚饿,所以叫咗小饭,费事浪费食物 猪扒炸得非常香脆,非常有台湾嘅味道,咬落去亦都热辣辣,好明显系即叫即做!肉燥亦都做得非常好,同埋饭嘅配搭,简直系一流!我哋呢个餐仲有半只卤水蛋,正!朋友就叫咗花雕鸡翼米线,佢大赞花雕鸡翼,非常入味!仲有三大只咁多!鸡翼嘅味道非常突出,咬落去唔会有雪嘅味道!呢个位做得非常好!配埋啖啖的米线,味道非常配合!米线嘅份量亦都非常多,差啲食唔晒我就拣咗巨峰提子梳打,夏天嚟讲呢一杯嘢消暑,简直一流!非常推介,大家试吓!呢个价钱湾仔嚟讲非常抵食,有机会会返嚟再帮衬 推介俾大家