2022-08-17
喺湾仔做完嘢之后,小编就同朋友揾野食,见到有间食川菜,就即刻去试吓😊同朋友超肚饿,所以叫咗好多嘢,辣子孜然香脆羊肉,酸辣金菇肥牛,招牌香锅, 最后仲叫咗个红抽抄手🥟😋 辣子孜然香脆羊肉,整得好干身,而且好多孜然粉,亦都食得出有「苏」味☺️酸辣金菇肥牛,份量超大兜,未食己经闻到有浸酸辣味,里面除咗有金菇同肥牛之外仲有莴笋,金菇晒里面𠮶啲汤味,肥牛仲要系海量嘅😙,超爽!招牌香锅,今次我哋就拣咗小辣,不过食食吓都觉得好辣,再配四川腊肠,牛柏叶,卤水肥肠,莴笋同埋茶树菇,四川腊肠唔系好多地方都食到,所以小编都要试吓,比普通嘅腊肠会大的,另外会有啲辣味,另外,小编觉得佢个卤水肠做得几好,炸得好脆身,而且仲要清左里面嘅肥膏,女士食都唔会觉得好油腻,食下食下,既然都食得晒✌🏻最后红油抽手,味道都不错,唔食得辣嘅朋友都可以试吓,唔会太辣😜