2019-01-27 165 浏览
今日喺铜锣湾行完街,谂住食下日本野,朋友就推介左喺湾仔春园街既面匠真武咲弞。(唔识点读🤣)间拉面店系细细间既,可以隔住玻璃睇师傅整拉面。佢有三款拉面可以拣,我觉得非常好,对于有选择困难症既我就唔洗谂咁多,可以好轻易就拣到岩食既野。拣完面之后,就可以拣加唔加大或者要唔要其他小食,咁就可以食到一碗好个人化既拉面。炙热味噌拉面🍜呢个拉面汤底好浓郁,啲面既质感亦都唔错。另外,我亦都加左叉烧同溏心蛋,令到成碗面更加丰富。好大旧叉烧啊!至爱既溏心蛋🤤炙热酱油拉面🍜呢碗拉面就无味增拉面咁浓,但同啲面都系好match,亦都好多配料,正!我同朋友亦都点多左个炸章鱼烧🐙,新鲜即整既章鱼烧,热辣辣,好香好好味!

炙热味噌拉面🍜

好大旧叉烧啊!