2024-04-26
作为一个拉面控,我总系寻求新嘅尝试👣。呢一日,我喺湾仔嗌到「面心国」,一间日式拉面餐厅。同我一齐嘅朋友都喺拉面迷,我哋希望可以喺呢度感受到日本嘅拉面风味🍜。🔴沾面🔴佢哋用上鸡同酱油叉烧做主料,汤底系以鱼汤加入蒜油调成,而面条系较细嘅款式,非常适合食落口感到汤底满满地沾系面条上,食落口一个字—香😋🍜!完全系我钟意嘅风味!而下一款就系每日只卖25份嘅🔴浓厚拉面🔴只要你有幸食得到,定必要品尝佢嘅美味🍜。同样用上鸡同酱油叉烧,令人惊艳嘅就系个汤底!浓厚嘅汤底泻落口中,感觉绕口而过,令人一试成主顾!👍无可缺少嘅一道配菜就系🔴唐扬炸鸡🔴,炸得恰到好处,皮脆肉嫩,而且油份适中,食落咁够咬劲,无味道忘返😋🍗!整体嚟讲,🔴面心国🔴喺湾仔区算系一间价钱公道,食物质素同埋环境都顶呱呱嘅餐厅。值得一试嘅好去处。拉面风味各有特色,让人口味发挥空间大,个个都食得心满意足。金色灯光下,同朋友一齐分享这爱嘅美食,实在觉得好幸福💓