餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-04-20 688 浏览
饺掂 👻@nomnomdumpling中菜有时俾人嘅感觉比较老饼,冇谂过呢间有7间分店嘅饺子店嘅老板,竟然系个90后女仔🤫接手咗家族生意后,老板坚持每日喺新界农场入手新鲜食材,就连猪肉都系不见天嘅🌥 加上每只饺子都系系舖头即日人手包🫲🏽 皮薄馅多,不论汤定煎都只只通透👀大力推荐所有汤饺都配嘅状元九鼎汤‼️ 跟街外嘅味精汤完全唔一样,杏色嘅汤味道比较清淡带鱼鲜味🐟 材料非常丰富,有粉葛、旗德活鲮鱼、香山活鲫鱼、红萝卜、扁豆、赤小豆、新会陈皮、蜜枣同鲜排骨等,有提升免疫力、温肾益气、滋润肠道同养颜保健嘅功效添🥹 不妨食饺子之前就饮返几啖先💦汤 云耳椰菜猪肉饺 芫茜猪肉饺 10只🥟虽然同单拼价钱相比贵少少,但因为饺子款式都几多,又想试多几款口味就拣咗双并🫢 椰菜同云耳爽口,香浓芫茜配上嫩滑猪肉,用料实在🌱 好彩啲饺子皮够薄,大概睇到里面嘅馅料,先唔会食中芫茜🤣汤 至尊松茸猪肉饺 10只🍄呢款松茸饺系餐厅推介,一于豪一豪佢😎唔似平时食嘅饺子咁有好多汤汁系入面,但一咬开就食到突出嘅松茸味😋 除咗猪肉外,仲有素菜同黑白松露,相信任何搭配都掩盖唔住𠮶股独特嘅松茸香气🍄以「菌中之皇」呢啲高贵食材嚟讲价钱
饺掂 👻
@nomnomdumpling

状元九鼎汤

汤 云耳椰菜猪肉饺 芫茜猪肉饺 10只🥟

汤 芫茜猪肉饺
汤 云耳椰菜猪肉饺

汤 至尊松茸猪肉饺 10只🍄

汤 至尊松茸猪肉饺

呢款松茸饺系餐厅推介,一于豪一豪佢😎

以「菌中之皇」呢啲高贵食材嚟讲价钱其实唔算进取,份量大方之余,仲要系成朵成朵咁放系馅料中,唔会话切碎晒咁冇晒口感👍🏽

煎 韭菜猪肉饺 7只☄️

煎 韭菜猪肉饺

即使系即叫即煎,饺子都好快上菜🔥 热辣辣嘅饺子底面香脆,入口爆汁🐳

蜜饯鸡翼 3只🍯

蜜饯鸡翼

蜜饯金蚝同蜜汁火方就听过,以蜜糖汁慢火长时间炖煮鸡翼就比较少见🍯 3或者5只嘅份量,我地两个人谂住主打饺子就嗌咗细份,但好似唔小心咁送多咗一只俾我地🥳

色泽金黄同质感浓稠嘅蜜汁好挂汁,薄薄一层咁包裹住鸡翼😋 要趁热食呀,如果唔系凝固咗就会浆住😶

自家制山楂雪梨水🍐
蜂蜜柠檬薏米🍋

自家制山楂雪梨水 蜂蜜柠檬薏米

见menu得「冷热」两个选择,多口问句有冇「暖」嘅,点知店员又真系话有㖞😂 符合餐厅养生嘅宗旨,两杯饮品都唔太甜,薏米份量好多,煮得够熟透🍙

食品主打健康养生,所以调味系比较清淡,所以都准备咗几款调味料,有必备嘅陈醋同酱油,想食得重口味啲,可以点随饺附上XO酱,或者菜脯豆豉酱同四川辣椒酱🌶 啱食嘅话仲可以成樽买走添🧂

状元九鼎汤
汤 芫茜猪肉饺