行开湾仔见到间好靓既新汉堡包店,墨绿色复古装修好有格调,咁岩到午饭时间我地一于系度食lunch。N+ 经典汉堡包单层(N+ Classics Single) $75餐厅既Classic汉堡包,有3款口味酱汁,我就拣咗店员最推荐既garlic sauce。个包好大个,睇落就知好足料。上下2块酸种面包充满牛油香,外脆内软。入面夹住4oz既安格斯牛汉堡,餐厅用既系全天然既安格斯牛肉,来自自家牧场养育既牛牛🐂汉堡煎到带微微焦香,咬落肉质鲜嫩。仲有芝士、蕃茄、酸瓜等等好多配料,口感丰富。 N+ Limited 松露酱汉堡包单层(N+ Limited Truffle Burger) $100朋友就食左个特别d既汉堡包。用左6oz 安格斯牛胸肉做汉堡,肉汁香浓,除左芝士仲有大量炒蘑菇,加埋香浓既自家制松露酱,邪恶得黎又唔会好heavy。大食既我地剩食汉堡包当然唔够,所以又加$50转咗做Combo,有薯角或薯条一份同埋饮品。薯条或者薯角有3款调味(Homemade BBQ/蜜糖芥末/Cajun Powder)。店员介绍话原来佢地既薯条酱汁全部都系自家制。薯条同薯角都系劲大份,岩岩炸起热辣辣,即刻食极香

薯条或者薯角有3款调味(Homemade BBQ/蜜糖芥末/Cajun Powder)。店员介绍话原来佢地既薯条酱汁全部都系自家制。薯条同薯角都系劲大份,岩岩炸起热辣辣,即刻食极香脆又薯味浓郁。

饮品方面我哋叫咗好refreshing既lemonade 。

N+ Burger (湾仔)
湾仔汕头街32号地舖

#NplusBurgerhk #NplusBurger#FarmtoBurger #FarmtoTable #Wanchai#WanchaiBurger #Burgerhk#Angusbeefburger