2021-07-20
💛元朗烧卖皇后妙舒💛• 今次嚟到位于湾仔嘅元朗烧卖皇后妙舒✨相信如果钟意食烧卖 一定会知道呢间舖头!🤤知道佢喺湾仔开咗新店之后😍佢整嚟试吓!————————————————❶ 招牌香菇猪肉烧卖 $12/5粒质素照保持到✨每粒烧卖都真材实料 食到粒粒香菇 咬菇去唔会有粉粉地嘅感觉而且好香!猪肉似半肥瘦 有啲似酒楼烧卖🤣但佢冇咁油腻同埋有咬口🤤佢地仲要用左自家制辣油添😚❷椒盐炸烧卖 $15/5粒烧卖都系用招牌香菇猪肉烧卖✨不过用咗另一个方式烹调🤤炸完够哂惹味😍再用椒盐洒上面头 唔会过咸 岩岩好😋就算炸完都够弹牙 但系略嫌有少少干身!❸自制白鱼蛋 (沙嗲味) $12/8粒有八粒炸白鱼蛋 每一粒都爽滑弹牙✨食到有鱼味但一啲都冇鱼腥味!加上沙嗲汁好浓郁😍辣辣地好惹味😚配埋一齐食就好夹✨————————————————推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑| 8.5/10环境指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10回访指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
————————————————
❶ 招牌香菇猪肉烧卖 $12/5粒