2024-04-29
最近一嘢新开咗两间韩国刀削面专门店 另一间喺尖沙咀网上讨论度都好高 睇过啲cm之后决定试呢间!佢哋1130开始营业 我哋1145到 已经要排队😵💫但好彩翻枱速度都快 我哋等咗15分钟就入得🤍辣牛肉汤面+迷你紫菜包饭Combo($88) | Rating: 7/10呢款喺menu到应该算最重口味嘅汤面 食落都真系几浓郁 辣度都有翻咁上下汤底主要系食到辣椒粉嘅香 面质烟韧 挂汤能力ok素菜配料较多 牛肉切丝 存在感就唔系特别高 个紫菜包饭就十分普通 嫌唔够香麻油味🤍牛骨汤面+泡菜饺子Combo($88) | Rating: 7/10呢款汤面睇个样都知系比较清淡 而实际上佢都真系几淡其实佢嘅牛脂香好出 但又唔系浓汤鲜甜嘅感觉最后自己落咗几粒枱头嘅盐就会啱啱好 呢款嘅肉就有诚意好多 有牛肉片+牛腩位 都有成6-7件我就用枱头另一樽似自家制嘅洋葱辣油酱汁嚟点牛肉个汁我几钟意! 觉得用嚟点餐厅所卖嘅肉类都会好食整体如果个汤咸翻少少 连埋配料嘅话呢碗会赢上面𠮶碗泡菜饺子包得有啲松散 馅料有啲碎 味道都系正常发挥总结会话佢个性价比其实几高 $88嘅set 汤面份量好大碗仲要有埋两个前菜 一款小食 一
最近一嘢新开咗两间韩国刀削面专门店 另一间喺尖沙咀
网上讨论度都好高 睇过啲cm之后决定试呢间!
佢哋1130开始营业 我哋1145到 已经要排队😵💫
总结会话佢个性价比其实几高 $88嘅set 汤面份量好大碗
仲要有埋两个前菜 一款小食 一小碗糙米饭 饱到眼都突
味道属于排20分钟内会几开心 再多就会唔太值嘅level
装修系传统韩式风格 我系有飞咗去韩国嘅感觉嘅🫡
加上嘢食个presentation 同店员都系韩国人就更加有feel
虽然话佢翻枱率高 缺点就系会坐得好逼…冷气又唔够
但服务态度就值得一赞 劲多人但韩国老板/店员都仲系好好笑容好有礼貌!