餐厅: 百芳池上便當 (灣景中心大廈)
资讯:

2022-05-26 1198 浏览
每逢喺湾仔会展附近做嘢,lunch都一定会谂起百芳,外卖便当够晒方便,而且价钱合理,仲几丰富下,系几开心嘅选择😊😊除咗便当之外,当然唔少得台式饮品,喺会展做嘢做足全日嘅话,有杯台式饮品得闲饮几啖,都咪话唔爽!就嚟端午节,佢哋仲有台湾糭!每次买百芳,都非常满足,每一款台式便当,都有三款配菜同埋半只卤水蛋,大饱口福😎😎😎我同同事分别拣咗卤鸡翼便当,同埋香肠卤肉饭便当。净系见到个卖相,已经好吸引!搭lift嘅时候有个阿姐仲问我喺边度买添😅😅肥美既鸡翼👍🏼👍🏼对于我个香肠卤肉便当,我真系非常满意!卤肉超好𩠌饭! 仲要有甜甜嘅台湾肠,好滋味😋😋今日嘅配菜有粟米,粉丝,椰菜,仲有少少菜脯,每一啖饭食到嘅配菜都唔同,好正。黑糖珍珠鲜奶喺路上,已经忍唔住啜左几啖降下温😆😆食晒个饭盒,根本冇可能即刻饮晒成杯珍珠鲜奶,因为太丰富啦!最啱午后继续慢慢享受,有时行嚟行去,好有需要用黑糖补充番少少糖分啰,再食埋烟韧嘅珍珠补充体力,冇得输😁😁

就嚟端午节,佢哋仲有台湾糭!
搭lift嘅时候有个阿姐仲问我喺边度买添😅😅

肥美既鸡翼👍🏼👍🏼

对于我个香肠卤肉便当,我真系非常满意!

黑糖珍珠鲜奶
喺路上,已经忍唔住啜左几啖降下温😆😆