自从茶家执咗之后,一直都仲揾紧一间比较宁静嘅茶室,可以安安静静叹番杯茶饮嘅地方,今次终于嚟到bookmark咗好耐嘅Basao Tea😍月街呢个地段始终唔太近地铁站,所以就自然唔会太多人,即使系星期日下午,我哋等咗几分钟就有位坐🥰加咗呢度嘅环境比较宁静,大家都系用下电脑倾下计,成个生活可以慢返落嚟☺️ Iced Hojicha latte ($50)Iced Rock Oolong Latte ($50) 我好钟意佢哋嘅焙茶,烘得好香,份量亦啱啱好,唔会苦涩。淡淡茶香,加上绵滑嘅鲜奶泡,再加夏天最重要嘅冰🧊,成件事好享受!而大红袍鲜奶都一样,乌龙入口后回甘,好饮啊😍😍我哋都唔算系好识品茶,但可以话比你听,好饮!推介!今次太饱,未有机会试佢嘅roll cake,下次再嚟要试吓先😚湾仔月街嘅隐蔽茶室 Basao Tea 🍵

Iced Hojicha latte ($50)
Iced Rock Oolong Latte ($50)

• 焙茶牛奶