<湾仔有好味面包食 !>🤓面包铺有好多 但用心制作 好味既唔多 喺湾仔既mr bake , 个人觉得好正面包发酵20 多个钟 , 够哂口感又落足料😍同时间⏰铺头唔大 但走全面路线 有唔同种类既面包, 蛋糕, 花茶 咖啡等等 迟d听老细讲仲会有埋用希少糖整成既蛋糕 正!😍不过都系试左佢地d面包先la !<极推介面包系列>蜜姜柠檬 15 蚊🍋🥖Honey ginger lemon发酵左20 几个钟面包 口感密度高又够松软 成个柠檬包做成半月形 一整开有好香柠檬味 包入面有好多柠檬皮🍋 好有口感 而且 咬开时姜味香浓 好正!😋😋<极推介面包系列>菠菜芝士包 🌱🧀🍞Spinach cheddar cheese 22 蚊长身既面包 用左 20 几个钟发酵 包身好软垫 密度够高 一咬落去有淡淡新鲜菠菜既香味 😍然后喺中间布满住好多粒切成方形 既cheddar cheese , 一咬开 芝士味 同菠萝包合而为一 好耐冇食过甘正面包 冇得输!😋😋<极推介面包系列>竹炭墨鱼软法包 30 蚊🦑🍞可买半个 16 蚊Squid用竹炭包 发酵过2
<湾仔有好味面包食 !>🤓
面包铺有好多 但用心制作 好味既唔多
喺湾仔既mr bake , 个人觉得好正
面包发酵20 多个钟 , 够哂口感又落足料😍同时间⏰
铺头唔大 但走全面路线
有唔同种类既面包, 蛋糕, 花茶 咖啡等等
迟d听老细讲仲会有埋用希少糖整成既蛋糕 正!😍
不过都系试左佢地d面包先la !

蜜姜柠檬 15 蚊🍋🥖
Honey ginger lemon
发酵左20 几个钟面包 口感密度高又够松软

菠菜芝士包 🌱🧀🍞
Spinach cheddar cheese 22 蚊

竹炭墨鱼软法包 30 蚊🦑🍞
可买半个 16 蚊
Squid

用竹炭包 发酵过20 个钟以上既墨鱼包🦑 竹炭味香浓 面包口感够绵同软垫 一咬开 入面劲多新鲜墨鱼 烟靭弹牙 , 超好味 😋😋

洛神花茶 15 蚊
枝装健康饮品
用左蜜糖冲既洛神花茶 除左有洛神花香味 仲落左蜜糖 唔会太甜够哂清新健康
2017-06-16