2024-08-02
湾仔有水准嘅日式居酒屋🏮 今日拣咗一间好靓嘅日式居酒屋同朋友庆祝生日😍呢间餐厅 地点好有怀旧feel 系新区被包围住啲旧建筑群中👍🤣 听讲已经开咗18年啦👍👍 我哋今日拣咗二人餐 呢个餐都差唔多系厨师发办级数 🥰 晚膳二人套餐$980 季节杂锦先付✨沙律 ~ 蟹柳丝青瓜丝蟹籽 新鲜爽脆 好开胃😋✨京都腐皮配三文鱼子 ~ 口感好特别 三文鱼子卜卜脆👍✨水云秋葵~ 水云系冲绳特产 口感顺滑爽口有嚼口 营养丰富 正👏 ✨鳕鱼干新鲜炸起 非常酥脆 😋 ✨吞拿鱼蓉配米纸 吞拿鱼蓉非常新鲜 放在米纸上 再点小小豉油食 呢个配搭好新鲜好好味😋 ✨店长推介寿司8件呢度啲鱼生寿司都好高质 每款都好新鲜 甜虾爽弹 拖罗鲜美肥厚 海胆浓郁鲜甜 大满足👍😌😘 ✨夏之野菜天妇罗6件明太子青椒 玉米饼 香菇 本菇 南瓜 番薯天妇罗 全部新鲜炸起 炸粉唔会太 每一款都好好食 有冇水准😌 ✨鳗鱼茶碗蒸有烧鳗鱼 香菇嘅茶碗蒸 香味缭绕 蒸蛋非常滑溜🥰 ✨烧地鸡三味烧地鸡 ~ 好入味 烧到表皮微焦 肉质仍鲜嫩多汁😋自家制鸡肉丸 ~ 店员介绍 点生鸡蛋一齐食 肉质香口弹牙👍鸡翼酿明太子 ~ 果然用心制作 连鸡翼都咁讲究
湾仔有水准嘅日式居酒屋🏮
两种味道都好饮 大热天时饮 超正👍
✨雪糕
豆腐味 清淡诱惑😍
热情果味 清新开怀😆
整体嚟讲 坐得舒服 服务到位 摆盘精致 用心制作 值得支持💪🏼💪🏼💪🏼
六角 (湾仔)
湾仔光明街6号地舖