2021-06-20
其实我真系好中意食韩国野,咁耐冇去韩国旅行真系好挂住d食物😭 最近发现原来湾仔有间楼上嘅正宗韩国餐厅,就决定上黎试下!黎食韩国菜点可以唔食烧肉呢!实在太多选择,我同朋友叫左一个烧肉拼盘,拼盘有4款肉,牛肉,猪肉,鸡肉同羊肉,真系非常丰富!除左肉之外仲有配菜,有泡菜,豆腐,芽菜等!拼盘上嘅肉非常新鲜,唔系雪藏左好耐好硬个种,真系非常高质!讲讲我自己本身其实唔太食羊肉,但呢个羊处理得好好,只有好少嘅膻味,okay㖞😍 另外牛肉同猪肉嘅肥膏部份好少,所以烧完唔会有好油嘅感觉,而且肉质松软,真系好食🙌🏻 个种韩式嘅烧肉味真系好有亲切感😂 有呢种味先有真正嘅韩烧感觉😍另外我地仲叫左个鱼子汤煲,呢个菜几特别,平时系其他韩国餐厅都冇见过,就一于试下啦😍 一黎到就闻到好香好香!汤底微微辣,捞落个饭度食真系好过瘾🤤 汤煲嘅配菜都好足料😍 有菜有菇有豆腐🙌🏻 辣度啱啱好,唔会掩盖左鱼子嘅鲜味!鱼子唔林唔硬,食落嘅口感几特别🤤 虽然系鱼,但完全唔会有腥嘅味道!唔太好腥味嘅朋友 (我) 都一定会中意🙌🏻 而且鱼子份量都几多!我同朋友每人都食左3-4条鱼子🤣呢餐我地真系好满足🤤 期待可以再快d再去韩国食好西🥰
烤肉拼盘
鱼子汤煲