2024-11-29
湾仔谢斐道有间店面望落好温馨嘅靓靓Cafe🎀,法式圆拱窗加上户外嘅复古藤椅,啱哂影相打卡📸 ,室内装修以奶茶色为主,比人感觉好舒服😌食物质素都超出预期,最有心机系佢地会根据节日推出限定主题嘅食物同饮品🥹,而家已经感受到浓浓嘅圣诞氛围🎄-🔥必食Item ▫️香煎带子明太子扁意粉 $148 ★★★★☆作为明太子爱好者,见到餐厅大大条明太子咁上真系好兴奋😆,每一啖都食到佢嘅香味,加埋煎带子简直系必胜组合🤍cream sauce同意粉好香好夹,完全唔会腻🙏🏻▫️烟三文鱼牛油果炒蛋贝果 $118 ★★★★★份量好丰富❕材料新鲜味道唔错😌,最抵赞系佢个Bagle唔会好干,而且包身有少少nuts,口感好有层次🤗▫️动物派对盲盒拿铁 $68 ★★★★★最期待就系呢款饮品🤩,成日见到唔同嘅动物棉花糖都觉得好可爱😍,今次抽盲盒就抽中咗圣诞驯鹿🫎,超级吸睛!佢有得拣咖啡或者朱古力,仲有唔同款嘅奶可以选择,好贴心🥹▫️焦糖脆脆咖啡 $68 ★★★★☆可以同店员沟通想要边款咖啡做base😯,焦糖脆脆都好好食🤤令到成杯咖啡嘅味道层次提升😙▫️圣诞节主题开心果草莓戚风蛋糕 $62 ★★★★★开心果酱好浓郁,配合埋淡淡草莓味嘅
🔥必食Item
▫️香煎带子明太子扁意粉 $148 ★★★★☆
▫️烟三文鱼牛油果炒蛋贝果 $118 ★★★★★
▫️动物派对盲盒拿铁 $68 ★★★★★
▫️焦糖脆脆咖啡 $68 ★★★★☆
▫️圣诞节主题开心果草莓戚风蛋糕 $62 ★★★★★
开心果酱好浓郁,配合埋淡淡草莓味嘅戚风蛋糕🍰,食落甜而不腻,好有满足感