2024-03-07 1481 浏览
有留意开🐰🎀嘅你地实知道我好钟意食泰菜🙈 呢晚嚟咗呢间喺湾仔嘅高质素泰菜 环境阔落又光猛 咁嘅环境食到地道泰菜真系好正😊泰式椰子鸡汤呢个汤入面有香茅 柠檬叶 秀珍菇 鸡肉同番茄等等嘅配料 味道有少少酸辣 餐厅仲好贴心用个蜡烛嚟坐热 咁就唔会惊冻晒啦🔥 我同朋友仲一人饮咗两碗㖭啊泰式大虾炒海鲜金边粉成日食泰国嘢都会想食炒金边粉 呢间炒金边粉嘅份量都几多 入面主要有蛋丝 豆干等等嘅配料😻 仲有三只大虾 食落口好有鲜味 个虾头仲有超多虾膏🦐 捞埋金边粉食真系好惹味 侧边仲有干辣椒 花生碎 砂糖 可以俾我哋自己调味招牌烧猪颈肉完全冇谂过佢份量咁多 猪颈肉食落口仲好Juicy 但系因为煎香咗就少咗肥腻嘅感觉🐷 友人就好欣赏侧边嘅泰式酸辣汁 话点埋咁有泰式风味😚泰式炒椰菜苗嗌咗咁多样食物 点少得嗌返一碟菜嚟平衡吓😎 呢个嘅味道系马拉盏 食落口有少少辣味🌶️ 椰菜苗食落口都几有口感 唔会炒得过熟而腍晒🥬 食到好Fresh嘅蔬菜泰式街头椰子雪糕呢个甜品真系惊艳到我呀 因为份量超级多 装雪糕嘅容器系一个挖空咗嘅椰青🥥 入面装咗好多浓郁有椰子味嘅雪糕🍦 加埋有啲椰子肉 粟米 同埋泰国嘅特色水果 水椰子🌴 真

泰式椰子鸡汤
泰式椰子鸡汤

招牌烧猪颈肉

泰式街头椰子雪糕
呢个甜品真系惊艳到我呀 因为份量超级多 装雪糕嘅容器系一个挖空咗嘅椰青🥥 入面装咗好多浓郁有椰子味嘅雪糕🍦 加埋有啲椰子肉 粟米 同埋泰国嘅特色水果 水椰子🌴 真系好有泰国街头食甜品嘅感觉 见到佢嘅卖相已经好吸引到我啦☺️

饮品
椰汁珍多冰 餐厅用上三色珍多 口感烟靭唔会太粉😮 夏威夷梳打 颜色好特别 饮落味道近似青柠梳打 有埋呢啲海洋嘅颜色 令到个饮品卖相更加靓🏖️
椰汁珍多冰 夏威夷梳打

呢间泰式餐厅以木系cafe装修包装 令人感觉好舒适 泰菜味道又唔错 真系几推荐啊👍🏻